Direktlänk till inlägg 3 september 2012
Väldigt god och enkel lunch som jag fick njuta av precis:
Stekt kycklingfilé med fetaost sallad och några droppar mögelost sås:
1 pers:
1 st kycklingfilé
Lite fetaost (så mycket man vill ha)
Sallad (det man har hemma, sallad, gurka, tomat, paprika, morot t.ex)
För mögelost såsen: (blir rätt mycket men jag brukar frysa ner det som inte används)
2 1/2 dl cream fraiche (lätt)
2 ½ dl mellan grädde
1 st köttbuljong
En trekant kvibille mögelost (den blå brukar jag använda)
Gör så här:
Sås: Blanda cream fraiche och grädde i en kastrull, låt det värmas upp, lägg sedan i osten och buljongen. Vispa hela tiden i kastrullen annars bränns det väldigt lätt. När osten har smält är såsen klart. Mmmmmmmmmmmm så gott!!!!
Nu kan du steka kycklingen och krydda den lite med salt och peppar. Blanda salladen och lägg upp på en tallrik. Lägg även upp kycklingen på tallriken när den är färdigstekt, droppa lite sås över kycklingen. Klart! Så gott, så gott!!!!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|